T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Semiha Uruninandı Ortaokulu

Haberler

Mrt

“Çanakkale Geçilmez!” . 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, şehitlerimizi minnetle anıyor, vatanımız için canlarını feda eden tüm kahramanları saygıyla selamlıyoruz.

 

Mrt

Seyhan Mahalle Paydaşları Projesi ile ilçemizde bulunan okullarımızın güçlü bir mahalle okulu olabilmesi için mahalle paydaşları olan muhtarları, imamlar, mahallenin kanaat önderleri ve STK'lar ile iletişim ve işbirliği kurmaları, mahalledeki eğitim,sosyal hayat ve dayanışmanın gelişmesini hedeflenemektedir.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir. İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur. Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır. Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:   "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Sivil savunma haftası kapsamında öğrencilere deprem ve yangın durumu hakkında bilgi verildi ve deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Mrt

Okul bahçesini oyun ve spor alanlarına çeviren Teknoloji Tasarım Öğretmenlerimiz Gülnur KARADOĞAN ve Eda AKYOL, çalışmaya yardımcı olan Figen DEDEOĞLU'na emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Şbt

Şbt

"Kodlamayı Öğreniyorum" eTwinning projesi kapsamında bu ay toplantımıza uzman konuk olarak "Kodla ve Oyna" kurucusu Mehmet Akçin hocamızı davet ettik. Bizi kırmayarak toplantımıza katıldı ve projede yer alan öğretmenlere kodlama ilgili çeşitli bilgiler verdi. Verdiği bilgilerle ufkumuzu genişleterek çok keyifli bir toplantı gerçekleştirdik.

Şbt

"Kodlamayı Öğreniyorum" projesinde yer alan tüm ortakların katılımı ile yazılan "Kodlama Dünyasına Giriş" adlı hikayemiz Story jumper web 2 aracı kullanılarak e-book haline getirilmiştir. 

Aşağıda yer alan linkten hikaye kitabına ulaşabilirsiniz.

https://www.storyjumper.com/book/showframe/167603931/65aec33ceb947

Ock

Ock

Ock

Şehrimizi tanıyorum projesi kapsamında okul Türkçe Öğretmenimiz Sultan KAHRAMAN ve Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Adem KARASOLAK tarfından öğrencilerimizle birlilte şehrimizin yöresel dilini tanıtan  pano hazırlamıştır.

Ock

ÇEDES çalışmalarımız çeşitli etkinlik ve eğitimlerle devam ediyor.

Ock

Ocak Ayı Okullar Orman Olsun Çalışmalarımız ; Biyoçeşitlilik, Ağaç çeşitliliği, Enerji tasarrufu öğrenci eğitimlerimiz ve Orman tahribi ,Orman Yangınları ,Yaprak Baskı pano etkinliklerimiz.

Ock

ÇEDES çalışmalarımız çeşitli etkinlik ve eğitimlerle devam ediyor.