LGS başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında E okul üzerinden yapılacaktır. Onaylama işlemleri için velilerimiz okul idaresine başvuracaktır

Şbt

Seçmeli ders çizelgesinde bulanan derslerden toplamda  6 saatlik ders seçimi yapmanız gerekmektedir.

Seçmeli Derslerin Seçimine ilişkin dilekçe örnekleri, ders çizelgeleri, bağlantıları aşağıda yayımlanmıştır.

Ara

T.C.  MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 2. YAZILI SINAVLAR (ÜLKE GENELİ ORTAK) KILAVUZU

2023-2024 ADANA MEM KONU SORU DAĞILIM TABLOLARI

Ortak sınav Tarihleri

Nis

2022 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 4 EYLÜL 2022 Pazar günü saat 10.00'da yapılacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

1.Öğrenci Ailesinin Maddi Durumunu Gösteren Beyanname -Ek 1 Formu (Okul İdaresinden alınıp doldurulacak)

2.Baba ve Anne için SGK dökümü.

3.Çalışan Aile bireyi için Bordro.

4.Nüfus Kayıt Örneği

5.Kanunla Koruma Altına Alınanlar için durumunu gösteren belge.

6.Velisi esnaf olanlar için vergi levhası fotokopisi.

İÖKBS Başvuru ve Uygulama Kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYINIZ.
05-02-2021

Ock

Nis

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik sunulan beşinci soru paketi öğrencilerin kullanımına sunuldu. NİSAN ayı örnek soruları ile beraber bugüne kadar 1.060 örnek soru, 8. sınıf öğrencilerinin erişimine açılmış oldu.

Nis

Örnek sorular, 6 Haziran 2021'de gerçekleştirilecek Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav'a yönelik olarak öğrencilere destek sağlamak amacıyla her ay yayımlanmaya devam edecek.

Nis

2021 yılında "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavı"nda aday öğrencilerimizin sorumlu olacakları konu, kazanım ve açıklamalar yayımlandı.

Aşırı Tuz (Sodyum) Tüketimi; Kan basıncımızı yükseltmekte, inme, kalp krizi, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, osteoporoz (kemik erimesi) ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olabilmektedir.

AŞIRI TUZ TÜKETİMİNİ NASIL AZALTABİLİRİZ?

1.Yaptığımız yemeklerde kullandığımız tuz miktarını yavaş yavaş azaltalım, ağız tadınız zamanla az tuza alışacaktır,

2.Yemeklerimizi lezzetlendirmek için tuz yerine; çeşitli baharatlar, dereotu, maydanoz, limon ve sarımsak gibi besinler kullanalım,

3.Çocuklarınızda yemeklerine tuz ekleme alışkanlığı gelişmemesi için sofranızdan tuzu ve tuzlu sosları kaldıralım,

4.Hazır besinleri satın almadan etiketini mutlaka okuyalım ve daha az tuz içerenleri tercih edelim,

5.Turşu, konserve, salamura yaprak, zeytin ve peynir gibi besinleri tüketmeden önce mutlaka suyla yıkayalım/suda bekletelim; daha fazla taze sebze ve meyve tüketelim.