Ekm

Okulumuz 2023-2024 Eğitim -Öğretim yılında Okullarda Orman Programı Çalışmalarına Başlamış Bulunmaktadır.

Okullarda Orman Programı okul öncesi, ilk ve ortaokullarda uygulanan, amacı orman eko-sistemi ile ilgili bilginin ormanın içinde, ormanlara inceleme gezileri düzenleyerek arttırılması ve deneyimlerin uluslararası düzeyde paylaşılması olan bir çevre eğitim programıdır.

Nis

Okulumuzda düzenlenen futbol müsabakarında birinci gelen 6C-6G-8A-8D-8E sınıflarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Okulumuzda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Ethem KURT 20.03.2023 tarihinde emekliliğe ayrılmıştır.Okulumuzdaki emeklerinden dolayı teşekkür eder, emeklilik hayatında sağlık ve huzur dileriz.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında tüm ülkede öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik uygulanan Psikososyal Destek Eylem Planı kapsamında, Müdür Yardımcımız Psikolojik Danışman Nedim Narttürk ve Psikolojik Danışman Gülcan Dal tarafından velilerimize "Deprem-Veli Oturumu" semineri verilmiştir.

Haz

Okulumuzda Aziz NESİN'in " Pırtlatan Bal " adlı çocuk oyunu öğrencilerimiz tarafından sergilendi.

Haz

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı sene sonu Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım Sergisi İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İzzettin AYDIN,İl ve İlçe Şube Müdürlerimiz ile okul müdürlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

May

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri Gülcan DAL ve Gönül Bozan tarafından 7 ve  8. Sınıflara Sınav kaygısını azaltma çalışmaları kapsamında; kaygı düzeyi yüksek olan öğrencilerimize sınav kaygısı grupla psikolojik danışma çalışmaları yapılmıştır.

Sınav Kaygısı ile ilgili dokümana ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Nis

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Gönül Bozan tarafından  Matematik kaygısını azaltma çalışmaları kapsamında; Öğrenci başarısında aileye düşen sorumluluklar hakkında aile bilgilendirmeleri,Sınav kaygısı, sınav teknikleri, kodlama , etkili ders çalışma yöntemleri gibi Öğrenci motivasyonunu artırmak için Veli ve Öğrenci çalışmaları yapılmıştır.

Matematik Nasıl Çalışılır?

1. Dersi dikkatli dinleyin.
  2. Bol bol not alın.
  3. Yazarak çalışın.
  4. Haftalık ve aylık tekrarlar yapın.
  5. Ezberlemeyin, mantığını öğrenin.
  6. Sabırlı olun ve pes etmeyin.
  7. Öğreterek öğrenin.
  8. Kolaydan zora doğru soru çözün.
  9. İyi bir çalışma planı hazırlayın.
  10. Eğlenceli hale getirin.

Nis

Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Gönül BOZAN tarafından  8. Sınıflara Üst öğrenim kurumlarının tanıtımları,LGS ve bursluluk sınavı ,yurt ve barınma  olanakları ve tanıtımı çalışmaları yapılmıştır.

Nis

Erkek Yıldız Futsal takımımız HATAY'da gerçekleştirilen Bölge Finallerinde namağlup bir şekilde şampiyon olarak Adana'mızı Elazığ'da yapılacak Türkiye yarı finallerinde temsil etme hakkı kazandı.

Nis

Okulumuz Psikolojik  Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Seda PAŞAOĞULLARI tarafından 5.sınıf öğrencilerine AKRAN ZORBALIĞI ile ilgili rehberlik çalışması yapıldı.

Akran zorbalığı,avantajlı bir kişinin veya grubun, kendilerine oranla dezavantajlı bir bireye veya gruba sistematik bir şekilde baskı uygulaması olarak tanımlanabilir.

• Sözel zorba davranışlar
  • Duygusal zorba davranışlar
  • Fiziksel zorba davranışlar.

Okulumuz Psikolojik  Danışman ve Rehberlik Öğretmeni Gülcan DAL tarafından 6.sınıf öğrencilerine Akran Zorbalığı ile ilgili rehberlik çalışması yapıldı.

Bu proje okulumuzda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerinin   genel akademik başarısını arttırmayı ve öğrencilerin ilgi -yetenekleri doğrultusunda kariyer ve mesleki rehberlik çalışmalarını kapsamaktadır. Proje kapsamında okulumuz Psilolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Gönül BOZAN öğrenci ve velilerimizle birebir görüşme gerçekleştirmektedir.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI YÖNERGESİ gereği 6-7 ve 8.sınıf öğrencilerimizin Kurs çalışmaları ile öğrenci/kursiyer başarısının izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla 12.03.2022 Cumartesi günü  Kazanım Kavrama ve Değerlendirme uygulaması gerçekleştirildi.

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda eş zamanlı " DEPREM TAHLİYE TATBİKATI " yapıldı.